Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας

 

Η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) από το 1997, ενώ από το 2007 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η  δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

 

Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Αυτή είναι η ετυμολογία της λέξης στο λεξικό . αυτό είχαν κατά νου οι αρχαίοι ημών πρόγονοι όταν σκέφτηκαν το ανώτερο των πολιτευμάτων μέχρι και σήμερα, κάπως έτσι θα έπρεπε και να λειτουργεί.  Τροφή για σκέψη…

Στις μέρες μας κάποιοι παραφράζουν την έννοια του πολιτεύματος  σύμφωνα με τα συμφέροντα τους και καπηλεύονται στο όνομα αυτής πατρίδες και λαούς.

Η Νεολαία των σοσιαλιστών σας υπόσχεται πως θα παραμείνει φρουρός για να εκδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο τους μνηστήρες που το μόνο που επιθυμούν είναι να καταχραστούν στο όνομα της δημοκρατίας τη πατρίδα και τα συμφέροντα του λαού μας.

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

15-09-2017

Share