Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1977, με σκοπό να κάνει γνωστό στο διεθνές κοινό το παλαιστινιακό πρόβλημα.

Ως Κυπριακή Δημοκρατία, οφείλουμε να διατηρήσουμε τη διαχρονική μας υποστήριξη στον αγώνα του φίλου λαού της Παλαιστίνης για καθολική αναγνώριση της ανεξαρτησίας και της εθνικής του κυριαρχίας.

Ο Κυπριακός λαός, βιώνοντας την εισβολή, την κατοχή, την προσφυγιά και τον εποικισμό στο πετσί του, πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην αυθαίρετη πολιτική των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη, προστάτης και υπερασπιστής των αδυνάμων, τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου/Μέσης Ανατολής, όσο και διεθνώς.

Είναι θέμα αρχών και αξιοπρέπειας να αντιταχθούμε στο άδικο του ισχυρού, καταγγέλλοντας και εκθέτοντας διεθνώς την ιμπεριαλιστική πολιτική του Ισραήλ όπου και όποτε αυτή προκύπτει. Άλλωστε, δε μας αγάπησε κανείς ξαφνικά, τα πάντα έχουν να κάνουν με ρευστά συμφέροντα. Γι’ αυτό κανείς δε θα καταφέρει να μας φιμώσει. Οι  αξίες και τα Ιδανικά μας δεν εξαγοράζονται.

«Ου περί χρημάτων τον Αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής».

Το προστάζει η καταγωγή μας, το επιβάλλει το ήθος μας!

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

29-11-2018

Share