Παλαιστίνη

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Από το 1948, και μέχρι σήμερα ο λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται για την επιβίωση του και την εξασφάλιση των εθνικών του δικαιωμάτων. Ο λαός της Παλαιστίνης, με τη θέλησή του έχει σταθεί απτόητος μπροστά στον ισραηλινό ιμπεριαλισμό, ο οποίος έχει εξ αρχής μεγάλο σύμμαχο τις Η.Π.Α, και τα σύγχρονα πολεμικά του συστήματα και έχει καταφέρει με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο να κρατήσει ζωντανή την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, αλλά και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση των δικαίων και του αγώνα του.

Αποτελεί γεγονός ότι από την 17/04/2017 πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαρκείας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο αριθμός των Παλαιστίνιων, που βρίσκονται ως πολιτικοί κρατούμενοι στα μπουντρούμια του Ισραήλ έχει υπερβεί τα 6.500 άτομα, που σε πολλές περιπτώσεις κρατούνται χωρίς δίκη και χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία. Μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν 62 γυναίκες, 300 ανήλικα αγόρια και κορίτσια και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.

Στα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων, που ζητούν κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, την πρόσβαση σε τηλέφωνο, την αύξηση των επισκεπτηρίων και τη δυνατότητα να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους, το ισραηλινό κράτος απαντάει ωμά, ότι “…δεν θα διαπραγματευτεί με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους!”.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε την εγκληματική δράση του ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από ΗΠΑ και ΕΕ, με σκοπό την επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή.

Θα σταθούμε αρωγοί στα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού για:

  1. Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής και των εποίκων από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
  1. Απελευθέρωση άμεσα όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.
  1. Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τασσόμαστε αλληλέγγυα υπέρ των αγώνων του Παλαιστινιακού λαού για ειρήνη και ελευθερία, για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματός του να ζει ελεύθερος,  δίχως βία, δίχως στρατούς κατοχής, δίχως εισβολές.