7 χρόνια χωρίς το Φύσσα

 

Ενέδρα θανάτου για τον 34χρονο ράπερ Παύλο Φύσσα (Killah P.) σαν σήμερα το 2013 στην Αμφιάλη. Δράστης ο 45χρονος χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος τον μαχαιρώνει στην καρδιά. Ομόθυμη καταδίκη από τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» και από τη Χρυσή Αυγή, που αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης.

Ο Παύλος Φύσσας (καλλιτεχνικό όνομα Killah P ή Dogo Argentino όπως τον φώναζαν), γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1979 και ήταν καλλιτέχνης της ραπ.

Μέσω της μουσικής του μιλούσε για την στάση που ακολουθούσε στην ζωή του, για πρόσφυγες, μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Κάρλο Τζουλιάνι, διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Δεν ανήκε σε καμία παράταξη, αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση.

Το 2014, έναν χρόνο μετά το συμβάν, τοποθετήθηκε άγαλμα στο σημείο της δολοφονίας, το οποίο έχει βεβηλωθεί πολλές φορές είτε από βανδαλιστές είτε από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, με απόφαση του Δήμου, η οδός Παναγιώτη Τσαλδάρη μετονομάστηκε σε οδό Παύλου Φύσσα.

Ο Φύσσας θεωρείται πλέον σύμβολο κατά του φασισμού εντός και εκτός Ελλάδας.

Ως η σοσιαλιστική παράταξη του τόπου μας δηλωνουμε παρών και συνεχιστές στον Αγώνα ενάντια στο Φασισμό για να μπορεί ο Παύλος και ο κάθε Παύλος να εκφράζεται ελεύθερα και να μην χαθούν άλλες ζωές άδικά στο βωμό του μίσους !

‘’ Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον , δεν θα πεθάνει μόνος Τσάκισε τον !”

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

18 Σεπ. 20

 

 

 

 

 

Share