56 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑΣ

 

 

Στις 8 Αύγουστο του 1964 τουρκικά αεροπλάνα άρχισαν να βομβαρδίζουν ανηλεώς κατοικημένες περιοχές στην Τηλλυρία χωρίς να διστάσουν να πλήξουν με βόμβες ναπάλμ ακόμα και το νοσοκομείο του Παχύαμμου. Ο άνανδρος τουρκικός βομβαρδισμός ήταν ο προάγγελος των όσο σχεδίαζε και τελικά υλοποίησε η Τουρκία 10 χρόνια μετά.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ αποτίει φόρος τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να κρατήσουν ακέραια και ανέπαφα τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τις ηρωικές μάχες της Τηλλυρίας ματαιώθηκε η πρώτη απόπειρα της Τουρκίας να εισβάλει στην Κύπρο χάρη στις θυσίες, την αυταπάρνηση, το θάρρος και τον ηρωισμό των στρατευμένων παιδιών της νεοσύστατης τότε εθνοφρουράς και των αμάχων που μετατράπηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη σε φύλακες κάποιων νέων Θερμοπύλων.

 

Στην μνήμη αυτών που έδωσαν την ζωή και τη ψυχή τους για την ελευθερία της Κύπρου, σε αυτούς που καθυστέρησαν τα εγκληματικά σχέδια του Αττίλα, ζητούμε από τον Μουσταφά Ακιντζί να απαγορεύσει την τέλεση εορτασμών στα ματωμένα εδάφη της Τηλλυρίας. Είναι καιρός να σταματήσει η επιλεκτική μνήμη της ιστορίας . Τα εγκλήματα του πολέμου δεν μπορούν να ξεχαστούν από την εσκεμμένη λήθη της κυπριακής ιστορίας ούτε όμως και από τις προκλήσεις των κατακτητών μας.

 

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

08 Αυγούστου 2020

Share