47 χρόνια από τη δεύτερη φάση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής

Στις 14 Αυγούστου του 1974 ο Αττίλας ολοκλήρωνε τα σχέδια του για την κατάληψη του βορείου τμήματος της Κύπρου, τον εποικισμό και τον σταδιακό αλλά αυστηρώς μεθοδευμένο εξισλαμισμό της πατρίδας μας.

Ο τουρκικός στρατός συνέχιζε το έργο της εθνοκάθαρσης χωρίς να δείχνει τον παραμικρό οίκτο. Χωριά ερημώθηκαν, ηλικιωμένοι άνδρες εκτελέστηκαν εν ψυχρό, γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν από την «ειρηνευτική δύναμη» της Τουρκίας. Εγκλήματα πολέμου στο όνομα της ειρήνης και της ασφάλειας, εγκλήματα για τα οποία η Τουρκία ουδέποτε καταδικάστηκε. Οι εγκλωβισμένοι και οι αγνοούμενοι ακόμα περιμένουν. Περιμένουν την σωτηρία τους και την ηθική τους δικαίωση. Αυτά ακριβώς που καρτερικά αναμένει εδώ και 47 χρόνια ο κυπριακός ελληνισμός.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ δηλώνουμε ότι δεν εκφοβίζομαστε από τις απαιτήσεις της Τουρκίας και της ηγεσίας των κατεχομένων για επιλογή ανάμεσα στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ή τη διχοτόμηση.

Δεν θα χαρίσουμε την πατρίδα μας στους κατακτητές της, δεν θα τους προσφέρουμε την ικανοποίηση του εκτουρκισμού της Κύπρου.
Στην μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, στην μνήμη των θυμάτων την τουρκικών θηριωδιών εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια πατρίδα ελεύθερη, δημοκρατική και ενιαία.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έως ότου η Τουρκία καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου, έως ότου αποσυρθεί η επαίσχυντη σημαία της κατοχής μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα, έως ότου…. Πορευτούμε Λεύτεροι σε Λεύτερο Πενταδάκτυλο .

Γραφειο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

14 Αυγούστου 2021

 

Share