43 χρόνια από το προδοτικό Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 – Δεν ξεχνούμε την προδοσία – Τιμούμε την Αντίσταση

Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από το φασιστικό, προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την υπονόμευση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την ΕΟΚΑ Β’, τη Χούντα των Αθηνών και των ιμπεριαλιστικών κύκλων της Δύσης.

 

Σαν σήμερα πριν από 43 ολόκληρα χρόνια, οι πραξικοπηματίες, Ελληνόφωνοι φασίστες της ΕΟΚΑ Β’ και Χουντικοί αξιωματικοί, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον νόμιμα εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διέπραξαν πραξικόπημα. Αποτέλεσμα του πραξικοπήματος, ήταν να δώσουν την αφορμή στην Τουρκία να προωθήσει τα μακροχρόνια στρατηγικά της σχέδια για έλεγχο της Κύπρου, με αποτέλεσμα να εισβάλουν στο νησί 5 μόλις μέρες αργότερα.

 

Σαν σήμερα τιμούμε αυτούς που έπεσαν μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι τη συνταγματική νομιμότητα, τις δημοκρατικές αξίες και διέσωσαν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του Κυπριακού Ελληνισμού.

 

Χρέος μας έναντι σε αυτούς τους ηρωοομάρτυρες, είναι η συνέχιση του αγώνα για προάσπιση της κρατικής μας ακεραιότητας, προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και απελευθέρωση της πατρίδας μας.

 

Τιμώντας τους ήρωες της Αντίστασης, καλούμε όλο τον Κυπριακό Λαό, να συνεχίσει τον Αντικατοχικό Αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση.

 

«Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε, όποιοι και να ‘ναι, όσο δυνατοί και να ‘ναι!»

 

15 Ιουλίου 2017

Νεολαία ΕΔΕΚ

Share