4 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Κάθε χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου εστιάζει την παγκόσμια προσοχή στον καρκίνο και στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του, αναγνωρίζοντας τη δέσμευση των οργανισμών, των κοινοτήτων και των ατόμων να μειώσουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου.

Η παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (Union of International Cancer Control).

Στόχος η ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων και των φορέων υγείας, σε 11 σημεία – στόχους προς επίτευξη για τον έλεγχο των επιπτώσεων του καρκίνου. Τέτοιες δράσεις είναι σημαντικές, καθώς το φορτίο του καρκίνου σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι τεράστιο και η πρόληψη και ο έλεγχος του κρίνονται αναγκαίοι.

Η πανδημία Covid-19 έχει επηρεάσει σημαντικά τους καρκινοπαθείς λόγω αναβολής του προσυμπτωματικού τους ελέγχου καθώς και των καθυστερήσεων και των τροποποιήσεων στις θεραπείες τους.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ θεωρούμε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σε συνεργασία με τους ειδικούς είναι το πιο ισχυρό όπλο. Στεκόμαστε δίπλα σε όλα τα άτομα που υποφέρουν από το Καρκίνο αλλά και έτοιμοι να βοηθήσουμε στην επίτευξη επιστημονικών στόχων .

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

4 Φεβρουάριου 2022

Share