2 Οκτωβρίου – Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

 

Η αδικία φέρνει αδικία. Η βία γεννάει βία

Μια κοινωνία που είναι καταδικασμένη στη βία, την ανέχεια, την φτώχια και την εξαθλίωση δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα θλιβερό παρόν και ούτε να ονειρευτεί ένα προσοδοφόρο μέλλον. Η βία και η ανακύκλωση αυτής, αποτελεί ίσως το πιο βαρύ τροχοπέδη μίας σύγχρονης κοινωνίας, μιας κοινωνίας που έχει δομηθεί στις αρχές και τους νόμους του κοινωνικού και πολιτικού δικαίου. Η βία γεννάται και θρέφεται από συγκεκριμένους παράγοντες, κάποιοι εξ’ αυτών μάλιστα γίνονται αναμάσημα στις θεάρεστες υποσχέσεις των πολιτικών και των σωτήρων ενός κράτους, χωρίς να μπορεί κανένας από αυτούς να τους περιορίσει. Η βία περνάει από την οικογένεια, στο σχολείο και από εκεί στην κοινωνία, έχοντας πολυποίκιλα πρόσωπα και μορφές, αφήνοντας όμως ξεκάθαρα και οδυνηρά το στίγμα της.

Η 2η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η διεθνής ημέρα μη  βίας. Όσο οι κυβερνήσεις δεν κάνουν κάτι για την εξάλειψη αυτής, όσο ο καπιταλισμός καταβροχθίζει τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες, όσο οι πολεμικές ιαχές των ισχυρών δεν σταματούν μπροστά στο αιματοκύλισμα αθώων παιδιών και αμάχων. Εμείς, οι «μορφωμένοι» της Δύσης θα συνεχίζουμε να γράφουμε ανακοινώσεις για την εξάλειψη της βίας.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ, επαναστάτρια και σημαιοφόρος σε όλους τους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες, δηλώνει πως θα συνεχίσει να αντιμάχεται κάθε μορφή βίας, οπουδήποτε και αν εμφανίζεται, με πρώτιστο μέλημα της την προστασία του ανθρώπου και της κοινωνίας. Ως νέοι, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η βία δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, όμως η αδράνεια μας και η ανοχή μας σε πρακτικές βίας μας καθιστά συνένοχους αυτής.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

2 Οκτωβρίου 2018

Share