Τιμούμε τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα 1955-1959

H ημέρα μνήμης της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού – αντιαποικιακού αγώνα της 1ης Απριλίου 1955 που οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Κυπριακού κράτους είναι ημέρα τιμής.

Τιμούμε τους ήρωες – μάρτυρες αυτού του αγώνα που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία αλλά και τους επιζήσαντες αγωνιστές της ΕΟΚΑ που με απαράμιλλο θάρρος και αγωνιστική πίστη, πάλεψαν για την αποτίναξη του αποικιοκρατικού ζυγού.

Η αντιαποικιακή πάλη του λαού μας του 55 – 59, υπήρξε μια από τις λαμπρότερες σελίδες ηρωισμού και αγωνιστικότητας της ιστορίας της Κύπρου για την οποία ο λαός μας μπορεί δίκαια να περηφανεύεται.

67 χρόνια μετά από την ηρωική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, ο Κυπριακός λαός εξακολουθεί να αγωνίζεται για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ συνεχίζουμε τον αγώνα που θα καταργεί το μίασμα της τουρκικής κατοχής. Για την ελευθερία και τη δικαίωση της πατρίδας μας.

‘’ Ώσπου Λεύτεροι να πορευτούμε σε Λεύτερο Πενταδάκτυλο’’

Συνεχίζουμε . . .

Νεολαία ΕΔΕΚ

1 Απριλίου 2022

Share