Παγκόσμια ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

Το σύνθημα “Ποτέ ξανά” που προβλήθηκε στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την πτώση της Ναζιστικής Γερμανίας, δυστυχώς φαίνεται πως δεν αφομοιώθηκε από την κοινωνία Όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά σε παγκόσμιο.

Το “ποτέ ξανά” μετατράπηκε σε “Πάμε ξανά”.

Ενώ θα έπρεπε να θριαμβολογούμε σε μια Ευρώπη απαλλαγμένη από τις γενοκτονίες και τα εθνικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το Φασισμό και τους ηγέτες του, γινόμαστε μάρτυρες της αυξάνουσας επιρροής τους στην κοινωνία και το τραγικότατο, την είσοδο τους στα κοινοβούλια.

Ο φασισμός υπάρχει ακόμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Έχει ακολούθους, έχει οπαδούς, έχει “ηγέτες”, έχει μηχανισμό οικονομικό για να μπορέσει να σταθεί σε επίπεδο πολιτικό και εθνικό.

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ δεν μπορούμε ούτε να εθελοτυφλούμε ούτε κλείνουμε τα αυτιά μας στις νεοναζιστικές και νεοφασιστικές σειρήνες που εκμεταλλευόμενες τον ανθρώπινο πόνο επιθυμούν ηγεσίες και προεδρικές καρέκλες.

Θα συνεχίσουμε με φάρους και καθοδηγητές όλους τους ήρωες που προασπίστηκαν τα ιδανικά της Δημοκρατίας και του σοσιαλισμού για μια κοινωνία απαλλαγμένη από φασιστικά μορφώματα και συμπεριφορές.

‘’ Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.!’’

-Οδυσσέας Ελύτης-

Νεολαία ΕΔΕΚ

9 Νοεμβρίου 2021

Share