ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

45 χρόνια μετά το έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, η πατρίδα μας εξακολουθεί να ζει τις πληγές της προδοσίας, της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

 

Οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι και οι εγκλωβισμένοι αποτελούν θύματα του βάναυσου εγκλήματος απέναντι στην πατρίδα μας. Η κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του Κυπριακού λαού αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία για το διεθνές έγκλημα της βάρβαρης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37% των εδαφών μας.

 

Τιμούμε και φέτος τους ήρωες και αγωνιστές της Δημοκρατίας και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας για συνέχιση του αντικατοχικού αγώνα μέχρι την απελευθέρωση, μέχρι την δικαίωση του λαού μας.

 

Διεκδικούμε μια λύση βιώσιμη και λειτουργική που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ολόκληρου του Κυπριακού λαού, λύση που να βασίζεται στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και κυρίως μια λύση που δεν θα φέρει το βάρος μιας «εγγυητικής» κηδεμονίας της Τουρκίας οδηγώντας μοιραία σε όλεθρο.

 

Εμείς ως νέοι αυτού του τόπου αναμένουμε μια δημοκρατική λύση με βάση το ενιαίο κράτος με την οποία θα τεθούν οι βάσεις για ένα κράτος που θα προσφέρει στους πολίτες του βασικές ελευθερίες, αξιοπρέπεια και ειρήνη και θα είναι αναγνωρισμένο ως μια διεθνή προσωπικότητα και υπηκοότητα.

 

Με μαχητικότητα και διεκδικητικότητα οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το οφείλουμε σε αυτούς που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι 44 χρόνια πριν. Το οφείλουμε σε όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ καταδικάζουμε την βάρβαρη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και στέλνουμε μήνυμα αγωνιστικής συστράτευσης για απελευθέρωση του τόπου μας.

Νεολαία ΕΔΕΚ

20 Ιουλίου 2019

Share