ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

Συμπληρώνονται σήμερα 43 ολόκληρα χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή της μισής μας πατρίδας.

 

Στις 20 Ιουλίου 1974 η Κύπρος βίωσε τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη ιστορία του Ελληνισμού. Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το φασιστικό πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β και της χούντας των Αθηνών, εισέβαλε ως «ειρηνευτική δύναμη» στο νησί καταλαμβάνοντας με τη βία των όπλων το 37% του κυπριακού εδάφους και υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό τα διαχρονικά της σχέδια για διχοτόμηση της Κύπρου.

 

Η παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της Κύπρου, η παραμονή τουρκικής στρατιωτικής δύναμης στο νησί, οι χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι, ο παράνομος εποικισμός, οι πρόσφυγες, παραμένουν επί 43 χρόνια ανοικτές πληγές στο σώμα του Κυπριακού λαού.

 

43 ολόκληρα χρόνια μετά το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου και βλέπουμε ότι η τουρκική αδιαλλαξία και στρεψοδικία έχουν βρει πλέον και εγχώριους συμμάχους, οι οποίοι πραγματοποιούν μια συντονισμένη προσπάθεια πλήρους  παράκαμψης της ουσίας του Κυπριακού, της μετατροπής του από διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής σε διαφιλονικούμενο ζήτημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, προσπαθούν να επιλύσουν το κυπριακό στη βάση ουσιαστικά λύσης «Διαρχίας», με 2 αυτοτελή ομόσπονδα κρατίδια, με την παραχώρηση των 4 ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ επαναλαμβάνει  ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές λύσεις οι οποίες διαχωρίζουν το λαό με βάση εθνοτικά και φυλετικά χαρακτηριστικά, λύσεις οι οποίες θα νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής και τα διαχρονικά διχοτομικά σχέδια της  Τουρκίας, λύσεις οι οποίες θα καταλύουν τη Κυπριακή Δημοκρατία και θα δημιουργούν ένα νέο κρατικό μόρφωμα.

 

Ο Αγώνας μας για μια δίκαιη, βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση του Κυπριακού προβλήματος, η οποία θα βασίζεται στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια λύση η οποία θα διασφαλίζει όλα τα αναφαίρετα δικαιώματα και ελευθερίες του Κυπριακού λαού θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ δεν ξεχνά το έγκλημα που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1974 και ακόμη συνεχίζεται.

 

Τιμούμε  τους ηρωικούς νεκρούς μας που έδωσαν τη ζωή τους για λευτεριά και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε  το διεκδικητικό αγώνα ώσπου «Λεύτεροι να πορευτούμε σε λεύτερο Πενταδάκτυλο».

 

Νεολαία ΕΔΕΚ

20 Ιουλίου 2017

Share