Νεολαία ΕΔΕΚ: Τιμούμε την μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη

Συμπληρώνονται σήμερα 21 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη από πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού κράτους.

 

Ο Θεόφιλος, ο ακούραστος αγωνιστής του ξεχασμένου και περιφρονημένου Κουρδικού Ζητήματος, ο πρωτοστάτης της προβολής των θέσεων του Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Κουρδιστάν, εξοντώθηκε από αυτούς που έτρεμαν στη ιδέα της δημιουργίας μια φιλοκουρδικής συμμαχίας στην Κύπρο και την Ελλάδα. Το Τουρκικό καθεστώς στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει και να εμποδίσει κάθε προσπάθεια στήριξης του Κουρδικού λαού, δολοφονεί τον Θεόφιλο.

 

Ο αγώνας του Θεόφιλου Γεωργιάδη σφραγίζεται με το αίμα του!  Η φωνή του όμως δεν σίγησε!  Ο γνήσιος και καθαρός αγώνας του αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για εμάς σημαία στον αγώνα μας για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας, για την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, για την απομάκρυνση του κατοχικού στρατού από τον τόπο μας, για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους κατοίκους της Κύπρου.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ τιμά τον ήρωα και τον αγωνιστή Θεόφιλο.  Δίνουμε όρκο ότι θα παραμείνουμε πιστοί στον αγώνα κάθε βασανισμένου λαού που μάχεται για ελευθερία και δικαίωση.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

20/03/2015

Share