Δώρος Λοΐζου : 44 Χρόνια από τη δολοφονία του Δάσκαλου , Ποιητή , Αγωνιστή

‘’ Ω εσείς που συνεχίζετε στον έξω κόσμο

μια κανονική ζωή

δίχως κινδύνους και άλλες ταλαντεύσεις

Μη μας κατηγορήσετε πως συνηθίσαμε ,

Πως τάχα δεν πικραίνεται η καρδία μας

Έστω και αν μόνοι μας διαλέξαμε

αυτό τον άγριο δρόμο ‘’

 

Ο Δώρος ήξερε πολύ καλά πως η ζωή που διάλεξε να ζήσει δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια συμβατική ζωή , απόδειξη οι στίχοι του .

Έζησε λίγο για να αφήσει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη για τον κάθε νέο του κάθε σήμερα στους αιώνες.

Βάζοντας πάνω από το εγώ το πιστεύω στην ομαδική συμπόρευση για μια καλύτερη πατρίδα έθεσε τον εαυτό του πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες και έζησε στα άκρα μέχρι εκείνη τη καταραμένη στιγμή που οι σφαίρες των φασιστών έκοψαν το νήμα της ζωής του .

 

Δάσκαλε Δώρο έμελλε οι σφαίρες του φασίστα να σωπάσουν ένα  στόμα που κραύγαζε για αγώνα , αντίσταση και λευτεριά δεν ήξεραν όμως ότι απλά καταδικάστηκαν στις αιώνιες κατάρες των δικών σου συνεχιστών.

 

44 Χρόνια μετά εμείς δεν ξεχάσαμε , ως Νεολαία ΕΔΕΚ θεωρούμε χρέος μας να παραμείνουμε πιστοί στις ιδέες σου και να συνεχίζουμε τον Αγώνα καθημερινά. Ένα αγώνα που ξεκινά με την έγνοια για λευτεριά της πατρίδας μας και τελειώνει με το δικαίωμα της ισοτιμίας για κάθε άνθρωπο. Άλλωστε η υπόσχεση μας να ζήσουμε σε ένα τόπο λέυτερο και δίκαιο , διεκδικώντας ψωμί και ελευθερία όπως εσύ μας δίδαξες μας συντροφεύει καθημερινά .

 

Δώρο μας εσύ δεν ήσουν ένας κατά σύμπτωση ήρωας , ήσουν είσαι και θα παραμείνεις ένας συνειδητός επανάστασης που με τη ζωή και το έργο σου εμπνέεις και θα συνεχίσεις να εμπνέεις γενιές και γενιές .

θα τραγουδάς για πάντα αθάνατος μέσα στους δρόμους και τις πλατέες της ένα ψιθυριστό τραγούδι που το ακούει όλη η ανθρωπότητα και μέσω αυτού θα ξυπνά τους αποχαυνωμένους δήθεν σωτήρες.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

30  Αυγούστου 2018

 

 

 

 

 

 

 

Share