ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Στις 24 Απριλίου του 2004 ο κυπριακός λαός κλήθηκε να πάρει την πιο σημαντική απόφαση για την επιβίωση του. Ανάμεσα στην πολιτική αυτοκτονία που προέβλεπε το ατιμωτικό και τραγελαφικό σχέδιο Ανάν και τη διατήρηση του δικαίου, της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του ο λαός με την ψήφο αποφάσισε να σταματήσει τα διχοτομικά όνειρα των εχθρών του. Η 24η Απριλίου είναι μέρα ορόσημο για την κυπριακή Ιστορία όχι μόνο διότι υπήρχε ΗΓΕΤΗΣ πατριώτης και συνάμα βαθειά δημοκράτης που πίστευε ότι ο λαός του μπορούσε να σηκώσει το βάρος μια εθνικής ευθύνης αλλά κυρίως γιατί υπήρχε ΛΑΟΣ που αγωνιούσε, αγωνιζόταν και δεν υπέκυπτε σε εξευτελιστικές και ταυτοχρόνως προδοτικές πιέσεις. Η πατρίδα μας στις 24 Απριλίου ήταν πάνω από όλους. Το 75,83% του Κυπριακού λαού έκλεισε τα αυτιά του στις ξένες απειλές περί οριστικών και τελεσίδικων αποφάσεων και πήρε τη γενναία απόφαση. Δεν θα αυτοκτονούσε για να μην τον δολοφονήσουν.

 

15 χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν επιστρέφει με άλλου κομπάρσους αυτή τη φόρα. Δυστυχώς οι ηγέτες χαθήκανε, υποκύπτουν ετσιθελικά και χωρίς κανένα φόβο στις ξένες προκλήσεις λένε ναι σε οτιδήποτε τους υποδείξει η Τουρκία, λένε ναι σε οτιδήποτε τους προστάξει η Αμερική. Αλλάζουν την Ιστορία, αλλάζουν τον εθνικό χαρακτήρα της νήσου, χωρίς να θυμούνται τις παλαιότερες εθνικιστικές τους πράξεις. Δεξιά εθνικιστική κυβέρνηση φέρνει την διχοτόμηση εκ νέου ως την μοναδική λύση. Η ύπαρξη διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν αποτελεί λύση, αποτελεί καθαρή πράξη αυτοχειρίας. Εθνικής, πολιτικής και κοινωνικής.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ στις 24 Απριλίου του 2004 πήρε στα χέρια της τα ηνία του αγώνα και έδειξε τον δρόμο της αντίστασης και της ελπίδας. Στις 24 Απριλίου του 2018 η Νεολαία ΕΔΕΚ ορκίζεται πως θα συνεχίσει την πάλη για μια λύση δίκαιη, αξιοπρεπή και εφάμιλλη της ιστορίας και των μαχών του Κυπριακού λαού.  Το ενιαίο κράτος δεν είναι πράξη αντίδρασης αλλά πράξη εθνικού και πατριωτικού αυτοσεβασμού.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

24 Απρ. 18

Share