Χαιρετισμός στο τακτικό συνέδριο του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας στην Κύπρο

Αγαπητοί Φίλοι,

 

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω σήμερα το τακτικό συνέδριο του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας στην Κύπρο.

 

Ο κουρδικός λαός μας έχει διδάξει πολλά. Οι αγώνες του, ο πολιτισμός του και ο Πατριωτισμός του, η μάχη του για τα αυτονόητα , την Λευτεριά και την Ανεξαρτησία τους.

 

Να πολεμάνε κόντρα στις πιθανότητες και να καταφέρνουν να νικάνε. Κόντρα σε στρατούς εκατομμυρίων δολαρίων, κόντρα στα τεθωρακισμένα και τα υπερσύγχρονα όπλα, οι Κούρδοι στέκονται εκεί υπερήφανα με ανδρεία και σθένος για ένα καλύτερο αύριο με μεγαλύτερο όπλο τη ψυχή τους και τον πόθο τους για ελευθερία. Καταφέρνοντας να αποκρούσουν τους τρομοκράτες στο Κομπάνι. Να νικήσουν και να πάρουν πίσω περισσότερη από την μισή Ράκκα. Αποκρούοντας καθημερινές επιθέσεις των Τούρκων στην Αφρίν.

 

Όπως λέει ο Συναγωνιστής Γιώργος ” Είναι εξαιρετικά δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, να μην ερωτευτείς τον Κουρδικό λαό. Κι αυτό γιατί εκπέμπει μια εκθαμβωτική, ακατανίκητη γοητεία, η οποία βρίσκει τεράστια ανταπόκριση σε μια αλλιώτικη πάστα ανθρώπων, σαν και του λόγου μου, που τείνει να εκλείψει ανάμεσά μας. Μια κατηγορία μοναχικών ανθρώπων, λόγω των «αλλοπρόσαλλων» «πιστεύω» τους, οι οποίοι έχουν τραβήξει το δρόμο τους από πολύ νωρίς. Πορευόμενοι πάντα ωσάν ο λύκος μες το χιόνι, χωρίς να κάνουν βήμα πίσω από τις Ιδέες τους. Αυτή την κάστα ατόμων αρέσκομαι να την αποκαλώ «ρομαντικούς πατριώτες». Για πολλούς τρελοί, για κάποιους άλλους απλώς ονειροπόλοι, ουτοπιστές, μα η ουσία είναι πως ακόμη υπάρχουν, διάσπαρτοι εδώ κι εκεί σαν τα συντρίμμια ενός αρχαίου ναυαγίου”.

 

 

 

Δεν θα μπορούσα σήμερα να μην αναφερθώ στην μεγαλύτερη Δύναμη του Κουρδικού λαού, στις Γυναίκες. Οι Κούρδισες βρίσκονται στην παγκόσμια πρωτοπορία του γυναικείου κινήματος. Στην πρώτη γραμμή, να μάχονται χωρίς φόβο.

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Οι εξαίρετες σχέσεις του Κυπριακού λαού με τον Κουρδικό πάνε πίσω πολλά χρονιά. Ο μακροχρόνιος εθνικός αγώνας εμάς των Κυπρίων απέναντι στην Τουρκιά για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας, μας έχει ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα για τον αγώνα των Κούρδων για ελευθερία και ανεξαρτησία, αγώνα τον οποίο και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Ως κύριος εκφραστής και υπέρμαχος των δικαιωμάτων του Κουρδικού λαού σε Κύπρο και Ευρώπη, ο Θεόφιλος Γεωργιάδης πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή την αγάπη του για το Κουρδιστάν και τους ανθρώπους του. Η δολοφονία του από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η δράση του ζημίωνε σε τεράστιο βαθμό τα τουρκικά συμφέροντα και γελοιοποιούσε τον τουρκικό μηχανισμό προπαγάνδας.

 

Ο Θεόφιλος έφυγε αφήνοντας πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη. Ως Νεολαία ΕΔΕΚ νιώθουμε βαρύ το χρέος να συνεχίσουμε απ’ εκεί όπου σταμάτησε, αναζωπυρώνοντας τη φλόγα της αντίστασης ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό και την τουρκική βαρβαρότητα, και να γίνουμε η φωνή του Κουρδιστάν σε Ευρώπη και Ηνωμένα Έθνη.

 

Σαν εκπρόσωπος της ιστορικής Νεολαίας ΔΩΡΟΥ ΛΟΪΖΟΥ, της Νεολαίας ΕΔΕΚ, δίνω εδώ την υπόσχεση ότι οι σύνδεσμοι φιλίας μεταξύ των δύο οργανώσεων θα δυναμώσουν και θα δώσουμε μαζί εδώ στην Κύπρο πολλές μάχες.

 

Μαζί στον Αγώνα, για ελευθερία και δημοκρατία!

Share