Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των παιδιών

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το παιδί αποτελεί το μέλλον μιας χώρας. Η προστασία του και η διασφάλιση της ομαλής ανάπτυξής του πρέπει να αποτελούν κύριο μέλημα κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες τα παιδιά γίνονται μάρτυρες πολεμικών εγκλημάτων, θύματα της οικονομικής επιβολής του καπιταλισμού και της μη εξασφαλισμένης παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Κάθε παιδί έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ζει σε καθεστώς ασφάλειας και να λαμβάνει την προβλεπόμενη εκπαίδευση και αρωγή για να μπορέσει να αποτελέσει το πιο φωτεινό παράδειγμα μέσα την κοινωνία.

Η Νεολαία ΕΔΕΚ θα αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών όχι μόνο μέσα από τις ανακοινώσεις της αλλά κυρίως μέσα από τις ενέργειες της, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά χρειάζονται την φροντίδα και την προστασία μας όπως εμείς χρειαζόμαστε τα παιδικά χαμόγελα.

 

Νεολαία ΕΔΕΚ

20 Νοε. 18

Share