Μαζί στον Αγώνα για Παιδεία και Δημοκρατία

Είναι με μεγάλη χαρά που βλέπουμετους εργαζομένους να αντιδρούν και να διεκδικούν ενωμένοι ένα καλύτερο αύριο για την Παιδεία του τόπου μας. Μια παιδεία που εδώ και χρόνια παραπαίει και χρειάζεται σημαντικές αλλαγές άμεσα. Αλλαγές όμως που πρέπει να γίνουν με το σωστό τρόπο μέσα από τις ενδεδειγμένες δημοκρατικές διαδικασίες.

 

Η ετσιθελική στάση τόσο του Υπουργού Παιδείας όσο και της κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να μας δημιουργεί αισθήματα θυμού και αγανάκτησης για τον τρόπο που χειρίζονται ένα τόσο σημαντικό τομέα όπως είναι η παιδεία.

 

Ο μηδενισμός και το τσουβάλιασμα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν μπορεί παρά να δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό στον χώρο της νεολαίας και όχι μόνο , μιας και για ακόμα μια φορά η παιδεία φαίνεται να είναι ο φτωχός συγγενής ο οποίος καλείται να επωμιστεί τις συνέπειες των λαθών και της κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης. Καθώς γινόμαστε μάρτυρες για δεύτερη φορά των οικονομικών εγκλημάτων κατά του Κυπριακού λάου με τα τεκτενόμενα του συνεργατισμού που έγιναν με την ανοχή αλλά κυρίως την στήριξη από την κυβέρνηση.

 

Την Τρίτη 28 Αυγούστου η εκπαιδευτική κοινότητα και όσοι την στηρίζουν θα βγει στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα. Τερματισμό της κοροϊδίας και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλων μας. Την Τρίτη 28 Αυγούστου δεν είναι απλά μια μέρα για τους εκπαιδευτικούς, είναι μια μέρα για όλους τους εργαζομένους ενάντια στην ετσιθελική , αυταρχική και απειλητική στάση της κυβέρνησης.

 

Κλείσατε τις τράπεζες, Κλείστε και τα σχολεία να δούμε τι θα γράψει πια για εσάς η ιστορία!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ . ΕΣΕΙΣ;

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

27/08/2018

Share