Όταν η Κύπρος θα στήνει αναθέματα στους εθνοπροδότες ο λαός θα γεμίζει με ανδριάντες τις πλατείες …

«Όταν η Κύπρος θα στήνει αναθέματα στους εθνοπροδότες δολοφόνους, στα καθάρματα και αποβράσματα της κοινωνίας, ο λαός θα γεμίζει με ανδριάντες τις πλατείες της ευγενικής μορφής του πρωτομάρτυρα της Λευτεριάς και της Δημοκρατίας».

Αυτά ανέφερε ο επικήδειος του αιώνιου ηγέτη της ΕΔΕΚ Βάσσου Λυσσαρίδη κατά την νεκρώσιμο ακολουθία του δολοφονημένου, από τα ανδρείκελα του Γρίβα, Κόκου Φωτίου.

Ο Κόκος Φωτίου μέλος της ΕΔΕΚ , δέχθηκε στις 5 Απριλίου του 1973, επίθεση από τρεις οπλοφόρους της ΕΟΚΑ Β’. Ο Κόκος υπήρξε υποστηρικτής του Μακαρίου και ένθερμος πολέμιος της ΕΟΚΑ Β’, κάτι που τελικά, όπως φαίνεται οδήγησε στην δολοφονία του. Η δράση του ενόχλησε πολλούς και κυρίως τον «Εθνικό Προδότη» Γρίβα. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και η προκήρυξη της ΕΟΚΑ Β’ για την ανάληψη της δολοφονίας του ήρωα Φωτίου αναφέροντας ότι «οι επιτιθέμενοι Παρακρατικοί Δολοφόνοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν την τύχη του Φωτίου, εάν δεν συνετιστούν».

Το λαμπρό θυσιαστήριο του Κόκου Φωτίου μας θυμίζει συνεχώς πως όταν οι «Εθνικοί Σωτήρες» μας υπονόμευαν και υπέσκαπταν την κρατική μας υπόσταση, ο Βάσσος Λυσσαρίδης και η ΕΔΕΚ μετατράπηκαν σε άγρυπνους φρουρούς και μαχητές προάσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της εθνικής επιβίωσης του Κυπριακού ελληνισμού.

Η Νεολαία της ΕΔΕΚ,  αποτίει σήμερα φόρο τιμής στο γενναίο μέλος της ΕΔΕΚ Κόκο Φωτίου, υποσχόμενη πως ως νέοι σοσιαλιστές, που το πνεύμα μας έχει γαλουχηθεί από αυτά τα πρότυπα θάρρους και αγωνιστικότητας,  θα παραμείνουμε και σήμερα μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση νέων κινδύνων που έχουν ως στόχο να πλήξουν τα πολιτικά και εδαφικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

05-04-2018

Share