Ήταν 1η Απριλίου  

 

 

Την 1η Απριλίου 1955 ήχησε περήφανα η Ελληνική ψυχή της Κύπρου. Ο πόθος , το όνειρο και η αδούλωτη επιθυμία για λευτεριά έλαβαν σάρκα και οστά το ξημέρωμα της 1Απριλιάς οδηγώντας όλους τους Κυπρίους να ξεκινήσουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στο κατακτητή τους χωρίς το παραμικρό ίχνος φόβου και δισταγμού.

 

Τα κατορθώματα των αγωνιστών μας και το πείσμα τους που ξεπερνούσε το αίσθημα του θανάτου ταρακούνησαν τα θεμέλια της Αγγλικής αυτοκρατορίας . Η διεθνής κοινότητα εξέφραζε το θαυμασμό της για τα αγωνιστικά πεπραγμένα των Κυπρίων .

 

Σε αυτό τον αγώνα λάβανε μέρος όλοι οι Κύπριοι πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα διότι ο αγώνας για λευτεριά δεν γνωρίζει ηλικία , κομματική και πολιτική απόχρωση. Αυτός ο αγώνας μας χάρισε ήρωες που ο θάνατος τους μας γαλούχησε με την αγάπη για τη πατρίδα μας , με αγωνιστικότητα και αδούλωτο φρόνημα. Οι χαροκαμένες μανάδες έστελναν με περηφάνια τα παιδιά τους στην αγχόνη με την ελπίδα ότι επαύριον θα ξημέρωνε η λευτεριά .

 

Η ΕΟΚΑ μας δείχνει το δρόμο για τον αιώνιο αγώνα για την λευτεριά της κατεχόμενης πατρίδας μας. Ο Βαγορής , Ο Ζήδρος , ο Φώτης και οι υπόλοιποι γνωστοί και άγνωστοι μάρτυρες υπέρ της πατρίδος περιμένουν από τη νέα γενιά της Κύπρου να κρατήσει ξανά με περηφάνια τα λάβαρα του έθνους και της Επανάστασης σε μια πατρίδα λεύτερη και δημοκρατική .

 

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

1 Απριλίου 2018

Share