Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ναζισμού και του Αντισημιτισμού

Σήμερα έχει οριστεί ως η επίσημη ημέρα κατά του Ναζισμού και του Αντισημιτισμού.

 

Την φρίκη και την ανθρώπινη εξαθλίωση που προκάλεσε ο ναζισμός την βίωσε στην ολότητά τους όχι μόνο η ευρωπαϊκή ήπειρος αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα. Θύματα αυτής της παράφρονος ιδεολογίας ήταν οι Εβραίοι, οι Ρομά, οι Αριστεροί και οι ομοφυλόφιλοι.

 

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης η αξία του ανθρώπου εκμηδενίστηκε, το μίσος και η αλαζονεία υπέταξαν το σεβασμό και την αξιοπρέπεια, ο θύτης μετατράπηκε σε άβουλο θηρίο και το θύμα υπέμενε βασανιστικά τον θάνατό του.  Εκατομμύρια αθώες ψυχές οδηγήθηκαν στον θάνατο κατ’ εντολή του ηγέτη και εκφραστή του Ναζισμού Αδόλφου Χίτλερ. Ένα ολόκληρο έθνος κινδύνευσε με αφανισμό.

 

Μετά από τόσα χρόνια δυστυχώς το φάντασμα του Ναζισμού συνεχίζει να απειλεί την Ευρώπη με την σταδιακή ενδυνάμωση όλων των ακροδεξιών νεοναζιστικών κινημάτων με αποκορύφωμα την επιτυχημένη είσοδό τους στα κοινοβούλια σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ, στεκόμενη με υπερηφάνεια απέναντι στο ιστορικό παρελθόν της και με γενναιότητα απέναντι στο δύσκολο και δυσοίωνο μέλλον, θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή ναζισμού και πολιτικής παραφροσύνης, με γνώμονα πάντα τον Άνθρωπο, τον σεβασμό και την αξιοπρέπειά του. Γιατί εμείς όπου υπάρχει ερήμωση και χάος επιλέγουμε την επανάσταση.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

09-11-2017

Share