ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΡΙΒΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Η Νεολαία ΕΔΕΚ εκφράζει την οργή της για την εμετική και προδοτική, προς τον δημοκρατικό λαό της Κύπρου, απόφαση για την πρόταση ανέγερσης μνημείου αφιερωμένο στον Γρίβα Διγενή. Τον στρατηγό που μεθοδευμένα προετοίμαζε τα πραξικοπηματικά του σχέδια για την κατάληψη της εξουσίας.

 

 

Η ψηφοθηρία της Κυβέρνησης καθώς και άλλων μικρότερων υποστηρικτικών κομμάτων την οδήγησαν, εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών, στην απόφαση να επαναφέρει στις μνήμες του Κυπριακού λαού, το Προδοτικό Πραξικόπημα και την Βάρβαρη Τουρκική Εισβολή. Μνήμες που ξαναζωντανεύουν την καταδίκη της πολύπαθης πατρίδας μας. Δυστυχώς άκρως καταδικαστέα κρίνεται και η πράξη του Δημάρχου Λεμεσού να συνηγορήσει υπέρ της απόφασης αυτής προτιμώντας την εύκολη λύση της αποχής.Κατανοούμε την στάση που κράτησε ο Δήμαρχος Λεμεσού αφού με αυτόν τον τρόπο θέλησε να βοηθήσει τον ΔΗΣΥ στην προεκλογική του εκστρατεία. Φαίνεται πως τα πολιτικά γραμμάτια για την υποστήριξή του απο τον ΔΗΣΥ στις δημοτικές εκλογές έπρεπε να εξοφληθούν.

 

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ προτίθεται να σταθεί ενάντια στην ντροπιαστική απόφαση αυτών που με γνώμονα τις καλά κρυμμένες εθνικιστικές και φασιστικές τους πεποιθήσεις επιθυμούν να αμαυρώσουν τον αγώνα αυτών που θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλεί των κόσμο να διαμαρτυρηθεί έντονα για την συγκεκριμένη απόφαση.

Share