Οι τακτικές υποταγής της κυβέρνησης και το πιόνι της Τουρκίας

Η Νεολαία ΕΔΕΚ καταδικάζει τη φασιστική συμπεριφορά των κατοχικών αρχών, οι οποίες παρεμπόδισαν την αποστολή προμηθειών στους εγκλωβισμένους με το εξωφρενικό αίτημα της επιβολής δασμών. Αυτή η ειδεχθής πράξη αποδεικνύει ότι ο κύριος Ακκιντζί δεν είναι παρά ένα άβουλο πιόνι της Τουρκίας και πως επιδίωξη του είναι η εγκαθίδρυση δύο κρατών και όχι η επανένωση της Κύπρου.

 

Τα τελευταία γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ανεπαρκή και επικίνδυνο Νίκο Αναστασιάδη όπως επίσης και την ηγεσία του ΑΚΕΛ, οι οποίοι εθελοτυφλούν και ακόμα πιστεύουν πως ο Ακκιντζί θα αποστασιοποιηθεί από τους κόλπους της Τουρκίας. Ας τους θυμήσουμε ότι το Κυπριακό δεν είναι δικοινοτικό πρόβλημα, αλλά έγκλημα εισβολής και κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην αποδεκτεί σιωπηλά για ακόμη μια φορά τις αξιώσεις της Άγκυρας και του κατοχικού ηγέτη δημιουργώντας νέα αρνητικά τετελεσμένα. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που πρέπει ο πρόεδρος να δείχνει τον πατριωτισμό του και όχι με φανταχτερές παρελάσεις χάρη προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Το γεγονός πως ο πρόεδρος έκανε λόγο για καθ’ έδρας πατριώτες όταν ο κ. Κοτζιάς υπερασπιζόταν την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ πριν λίγες μέρες κάλεσε ελληνικά F-16 για τους εορτασμούς της επετείου της Ανεξαρτησίας, φανερώνει ύψιστη υποκρισία.

 

Ελπίζουμε πως η κυβέρνηση θα μας εκπλήξει αντιδρώντας δυναμικά έστω και την υστάτη, παρόλο που κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο με τις μέχρι τώρα τακτικές υποταγής της.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

07-10-2017

Share