Διακήρυξη Νεολαίας ΕΔΕΚ για την 57η Επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία σήμερα γιορτάζει με περηφάνια 57 χρόνια από την ανακήρυξη της. Σε αυτά τα 57 χρόνια η Κύπρος προδόθηκε, βασανίστηκε, δεινοπάθησε, διχοτομήθηκε όμως δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται και να παλεύει για τα υπέρτατα αγαθά της, την Δημοκρατία και την Ελευθερία της.

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε κόντρα σε όλες τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες να αναγνωρισθεί από όλες τις χώρες της υφηλίου πλην της κατοχικής Τουρκίας. Τελεί ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρώντας επί μονίμου βάσεως να προασπίζεται τα συμφέροντα των Κυπριών πολιτών και να προάγει την διαπραγματευτική της θέσης  σε οτιδήποτε αφορά την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διασφαλίσει το αίσθημα της ασφάλειας στον τόπο μας στον αντίποδα των τουρκικών προκλήσεων και της κατοχικής τους αδιαλλαξίας.

 

Ως Νεολαία Εδεκ είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την διασφάλιση και την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαστε ορκισμένοι να αγωνιστούμε μαζί με τον κυπριακό λαό για μια πατρίδα ελεύθερη, ενωμένη, ενιαία και αδιαίρετη, απαλλαγμένη από τα κατοχικά στρατεύματα και κάθε τι που συμβολίζει την τουρκική κατοχή προσβάλλοντας και διαπομπεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών μας.

Share