Kύριε Πρόεδρε σε καλούμε να ακούσεις την φωνή της πατρίδας σου

 

Στις 21 Ιουλίου με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στο κοιμητήριο της Κερύνειας από τους ‘’γνωστούς – άγνωστους’’ ακροδεξιούς όπως τους απεκάλεσαν οι αστυνομικές αρχές των κατεχομένων.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και τη ντροπή μας για τη βεβήλωση των τάφων των τεθνεώτων συμπατριωτών μας και καλούμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην δεχθει οποιαδήποτε παρόμοια ενεργεία στο μέλλον , φοβούμενος μήπως χαλάσει το καθόλα ‘’όμορφο’’ και ‘’αδερφικό’’ κλίμα .

 

Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας , η δημοκρατικότερη φωνή της πατρίδας σου σε προτρέπει να αναλογιστείς τα ακόλουθα :

 

Είσαι ο δημοκρατικά εκλελεγμένος εκφραστής της φωνής , της ιστορίας και της ελευθερίας του Κυπριακού λαού, του λαού που υπομένει καρτερικά τη δικαίωση και τη λύτρωσή του , δεν είσαι ο υπόλογος των Τουρκικών εθνικών συμφερόντων.

 

 

Στα 43 χρόνια κατοχής , ανεχθήκαμε την καταστροφή και την ατίμωση όλων των στοιχείων που αποδεικνύουν περίτρανα την Ελληνικότητα του τόπου μας . απηχθήκαμε τη καταστροφή των εκκλησιών και των μνημείων μας όμως δεν θα ανεχθούμε την ατίμωση των νεκρών μας.

 

Λαός που δεν σέβεται τους νεκρούς σου , δεν θα σεβασθεί ούτε τους ζωντανούς σου.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

Share