Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τον Νοέμβριο του 2001 αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη, δίνοντας το έναυσμα ότι ο πολιτισμός είναι μια συνισταμένη θελήσεων.

 

Η ανακήρυξη μιας τέτοιας ημέρας σηματοδοτεί την ενδυνάμωση ενός ονείρου, μιας ελπίδας και την εξέλιξή του τελικά σε έναν παγκόσμιο στόχο την παγκόσμια πολιτισμική συνύπαρξη. Την αποδοχή του διαφορετικού, μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η παγκόσμια ειρήνη και η πρόοδος.

 

Ως εκ τούτου, έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε το γεγονός ότι ο πολιτισμός είναι η πιο πηγαία έκφραση της ψυχής των ανθρώπων.

 

Σαν Νεολαία ΕΔΕΚ οφείλουμε να διασφαλίζουμε τα ήθη και τα έθιμα, τις λαϊκές γιορτές, τα αυθεντικά έργα της τέχνης, τα οποία μαρτυρούν τόσο την ηθική στάθμη του εκάστοτε λαού, όσο και την πνευματικότητα και την κοινωνικότητα του.

 

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, οφείλουμε να σεβόμαστε τον πολιτισμό μας και σαν κόρη οφθαλμού να τον διαφυλάττουμε. Όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα! Εξάλλου όπως είπε και ο Ludwig von Mises: «Αν η ιστορία μας διδάσκει ένα πράγμα, είναι πως ιδιοκτησία και πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι».

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

21-05-2017

Share