Δεν σας επιτρέπουμε κύριε Ακιντζί να εκβιάζετε τη Κυπριακή Δημοκρατία

 

Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος, προκάλεσε τριγμούς και διαφωνίες στα πολιτικά κόμματα του τόπου. Μια από τις αντιδράσεις ήταν και ο διαχωρισμός της θέσης της Νεολαίας ΕΔΕΚ από το Κ.Σ ΕΔΕΚ.

 

Ωστόσο αν και η απόφαση της Βουλής είναι λανθασμένη και γεννάει άγονους εθνικισμούς αυτό δεν επιτρέπει στον Ακιντζί να εκβιάζει την Κυπριακή Δημοκρατία για την συνέχεια των συνομιλιών. Δεν επιτρέπει στον Ακκιντζί να ζητεί ακύρωση μιας απόφασης που πάρθηκε από ένα εκλελεγμένο σώμα αξιωματούχων ενός νόμιμου και διεθνές αναγνωρισμένου κράτους. Αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Ο Ακιντζί ως “πρόεδρος” ενός παράνομου “κράτους” δημιούργημα της εισβολής, της εθνοκάθαρσης και της κατοχής δεν έχει κανένα δικαίωμα στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνετό θα ήταν ο Ακκιντζί να βάλει τέρμα στους εορτασμούς των επετείων της εισβολής και του ψευδοκράτους. Κυρίως όμως και ο Πρόεδρος της Κ.Δ δεν μπορεί να υποκύπτει σε εξωθεσμικούς εκβιασμούς διότι είναι ως να δηλώνει ότι βρίσκεται υπό κηδεμονία ήδη.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

16/02/2017

Share