ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο σκοπός της ημέρας αυτής, είναι η διάδοση του ελπιδοφόρου μηνύματος, ότι οι περισσότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι αντιμετωπίσιμες και ιάσιμες.

 

Στην Ελλάδα, περίπου 3οο παιδιά κάθε χρόνο προσβάλλονται από τον καρκίνο, με πιο συχνή μορφή του, τη λευχαιμία. Παρόλες τις δυσκολίες και κακουχίες- ψυχολογικές, σωματικές και οικονομικές- τόσο για τα ίδια το παιδιά, όσο και για τις οικογένειές τους, το 70% από αυτά θεραπεύονται και είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη ζωή τους.

 

Στη χώρα μας, οι περισσότεροι μορφοί καρκίνου είναι αντιμετωπίσιμοι, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και υποδομών, αλλά και λόγω του καταρτισμένου ιατρικού προσωπικού.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές του, με κύριο σκοπό να στηριχθούν ψυχολογικά για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου που τους κτύπησε την πόρτα τόσο νωρίς. Το κράτος και οι πολίτες μεμονωμένα αλλά και μέσω οργανωμένων συνόλων, μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά αυτά για να κερδίσουν την μάχη και να μπορούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον.

 

Μπορείς να γίνεις τώρα εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης μυελού των οστών, αλλά και να στηρίξεις τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών αυτών, για να μπορείς και εσύ, αλλά και όλα τα παιδιά του κόσμου, να βλέπετε ένα όμορφο, αισιόδοξο μέλλον να ξεπροβάλλει μπροστά σας!

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

15/02/2017

 

Share