Κύριε Υπουργέ το σύστημα σας μόνο αδιάβλητο δεν είναι

Παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τις λυπηρές εξελίξεις που αφορούν τις γραπτές εξετάσεις για το νέο σύστημα διορισμών. Εξετάσεις που ενώ θα έπρεπε να είναι αδιάβλητου χαρακτήρα, τόσο προς όφελος των εξεταζομένων όσο και του Υπουργείου Παιδείας , αντ΄αυτού γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων που πλήττουν για ακόμα μια φορά τις δομές της κυπριακής κοινωνίας. 

 

Ο χρόνος, ο κόπος και ο μόχθος των υποψηφίων δεν μπορούν να υπερκαλυφθούν με την αξιολύπητη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο.

 

Επί 2 χρόνια ο Υπουργός Παιδείας έβγαινε περιχαρής στις τηλεοράσεις και διατυμπάνιζε πως μόνο εξετάσεις τέτοιου είδους μπορούν να αναζωογονήσουν την Παιδεία και τα σχολεία μας, πως ο μακροσκελής και ατελείωτος κατάλογος των νέων ικανών πτυχιούχων πρέπει να αναθεωρηθεί γιατί αποτελεί τροχοπέδη σε όλους τους ζωτικούς θεσμούς της κοινωνίας μας.

 

Επί 2 χρόνια γέμιζε με φρούδες ελπίδες τα μυαλά ικανότατων πτυχιούχων για άμεση πρόσληψη στο δημόσιο όταν δεν υπήρχαν καν κενές θέσεις για διορισμό καθηγητών.

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ τασσόμαστε υπέρ της αλλαγής του μέχρι πρότινος τρόπου διορισμού των νέων καθηγητών όμως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την απόδοση ευθυνών στους αρμόδιους θύτες ακόμα και αν «αγγίζονται» γερές καρέκλες εντός του Υπουργείου και μια σοβαρή απάντηση του Υπουργού στις χιλιάδες των υποψηφίων που παρακάθισαν τις «αδιάβλητες» εξετάσεις.    

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

07-11-2017

Share