Κάποτε είχαμε ηγέτες που μας καλούσαν σε επαγρύπνηση και αγώνα, πλέον μας ζητάνε να ξεχάσουμε

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 53 χρόνια από την χρήση χημικών όπλων και τη ρίψη βομβών ναπάλμ από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας στην χερσόνησο της Τυλληρίας. Στόχοι της απρόκλητης επίθεσης της Τουρκίας ήταν νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες και ο άμαχος πληθυσμός των περιοχών της Τηλλυρίας και της Πόλης Χρυσοχού.

 

Η Τουρκία έδειχνε με τον πλέον βάρβαρο τρόπο ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις της για την Κύπρο, προθέσεις που ολοκληρώθηκαν 10 χρόνια αργότερα με την τουρκική εισβολή και κατοχή στο νησί.

 

Και ενώ περιορισμένος αριθμός Τουρκοκυπριών διοργάνωναν με κάθε επισημότητα τους ‘’εορτασμούς’’ τους για τη σφαγή των Ελληνοκυπρίων, ενώ πούλμαν πηγαινοέρχονταν στα οδοφράγματα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο και ενώ ο κ. Ακκιτζί απεδείκνυε στην εθελούσια  τυφλή κυβέρνηση μας ότι όχι μόνο είναι το βασικό πολιτικό πιόνι της Τουρκίας, ο ηγέτης τσαρλατάνος που επιθυμεί με κάθε τρόπο τη διχοτόμηση ως μοναδική λύση για το καλό του τόπου μας, είχαμε την «γενναία» στάση της Κυβέρνησης μας η οποία  δεν προέβει σε καταδίκη των ενεργειών των Τουρκοκύπριων και των κατοχικών αρχών.

Η Πατριωτική Κυβέρνηση που ήρθε για να σώσει την Κύπρο από τις τουρκόφιλες προθέσεις της προηγούμενης κυβερνήσεως, καλεί εμμέσως πλην σαφώς τον κυπριακό λαό να ανεχθεί τον δολοφόνο του, να ξεχάσει την ιστορία του και να συγχωρέσει αυτούς που για 43 ολόκληρα χρόνια κρατούν την πατρίδα του σκλαβωμένη.

 

Πως μπορούμε να ανεχθούμε τους εορτασμούς και τις τιμές των δολοφόνων μας;

 

Επειδή εμείς κύριοι έχουμε ορκιστεί να μην σταματήσουμε τον αγώνα μας έως ότου πορευτούμε Λεύτεροι σε Λεύτερο Πενταδάκτυλο, σας παραθέτουμε τους ακόλουθους στίχους του Κώστα Μόντη προς γνώση του τι πραγματικά συνέβη στην Τυλληρία το 1964 και μετά σε καλούμε να πας να τιμήσεις εσύ ο ίδιος τους ήρωες :

 

Όμως ξέρουμε καλά πια

Τι επωμιζόμαστε μ’αυτούς τους νεκρούς,

Όμως ξέρουμε καλά πια

Τι υπογράφουμε μ’αυτούς τους νεκρούς,

Τι εννοούν,

Τι θα γράψει στο χώμα,

Τι θα γράψει κάτω από το χώμα,

Τι θα εναποθέσει για τα βήματά μας,

Τι θα εναποθέσει για τις σκαπάνες μας

Το κάρβουνο των καψαλισμένων χεριών.

 

Κάποτε είχαμε ηγέτες που μας καλούσαν σε επαγρύπνηση και αγώνα, πλέον μας ζητάνε να ξεχάσουμε.

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

9 Αυγούστου 2017

Share