Η Νεολαία ΕΔΕΚ διαφωνεί με την ΕΔΕΚ για την υπερψήφιση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ

Η Νεολαία ΕΔΕΚ αποστασιοποιείται από την ΕΔΕΚ και διαφωνεί  με την υπερψήφιση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για συμπερίληψη του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 στις επετείους στα σχολεία. Θεωρούμε ότι αυτή η υπερψήφιση δεν έχει να προσφέρει καμία καλή υπηρεσία στην παιδεία και στην βιωσιμότητα της όποιας λύσης όποτε και αν έρθει αυτή.

Ο εορτασμός του ενωτικού δημοψηφίσματος (το οποίο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού), το αποτέλεσμα του οποίου τελικά δεν επετεύχθη, μόνο έξαρση εθνικιστικών τάσεων μπορεί να εξυπηρετήσει.

Θεωρούμε ότι η χρησιμότητα μιας τέτοιας απόφασης μόνο αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει σε μια κατακερματισμένη ταξικά και οικονομικά κοινωνία, αποσπά το ενδιαφέρον από τα καίρια προβλήματα και αποδυναμώνει το μεγάλο λαϊκό κίνημα επανένωσης της πατρίδας με την μορφή του ενιαίου και λειτουργικού κράτους. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ως Νεολαία ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να προωθούμε ριζοσπαστικές και προοδευτικές προτάσεις ενώ ταυτόχρονα θα αντιστεκόμαστε σε προτάσεις και θέσεις που οδηγούν σε πρακτικές φανατισμού και μισαλλοδοξίας από όπου και αν προέρχονται.

Τέλος, καλό είναι να αντιληφθεί ο λαός το μέγεθος της δύναμης της ψήφου του. Το Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός μέσα στον οποίο δημιουργείς και εφαρμόζεις πολιτικές. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!
Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

10/02/2016

Share