«Ημέρα της Ευρώπης»

Η «Ημέρα της Ευρώπης» που τιμάται στις 9 Μαΐου κάθε χρόνο, γιορτάζει την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη, με την ημερομηνία αυτή να σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν».

 

Εν έτη 2018 η ειρήνη και η ενότητα στην Ευρώπη σκεπάζονται από τα σύννεφα ενός νέου ψυχρού πολέμου. Η οικονομική λιτότητα της  Κύπρου, της Ελλάδας της Ισπανίας και της Ιταλίας όπως επίσης  και η επιβολή νέων δυσβάστακτων μέτρων από τους ισχυρούς της Ευρώπης χρησιμοποιώντας εντέχνως το πρόσχημα της αλληλεγγύης και της σωτηρίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις ιδέες της Ευρώπης. Αυτή η μέρα πρέπει να θυμίζει σε όλους εμάς την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να υιοθετηθούν και να εφαρμοσθούν οι ευρωπαϊκές οδηγίες για να αμβλυνθούν οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

 

Η Ευρώπη και αυτοί που ασκούν την εξουσία δεν πρέπει να ξεχάσουν πως η Κύπρος ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βιώνει την κατοχή επί 45 συναπτά έτη. Μια κατοχή που αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των ανθρωπίνων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

09-05-2018

 

Share