Επίθεση στα γραφεία “Αφρίκα”

Παρακολουθήσαμε με αποτροπιασμό την επίθεση με πέτρες και αυγά εναντίον των γραφείων της τ/κ εφημερίδας “Αφρίκα” στην κατεχόμενη Λευκωσία από δεκάδες φασίστες ακροδεξιών ομάδων, κυρίως εποίκων, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Allahu akbar), «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει» και «Τα χέρια που θα απλώσουν στη σημαία, θα σπάσουν». Όλα αυτά διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια των ψευδοαστυνομικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν αμέτοχοι συναινώντας στο έργο των φασιστών και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως στα κατεχόμενα δεν κάνουν κουμάντο οι Τουρκοκύπριοι αλλά η Τουρκία και ο τουρκικός κατοχικός στρατός.

 

 

Αυτό το γεγονός φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη για μας, καθώς η ΕΔΕΚ και η Νεολαία ΕΔΕΚ προειδοποίησαν ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για το δικτατορικό καθεστώς τρομοκρατίας το οποίο επικρατεί στα κατεχόμενα, όπως επίσης και για τους κινδύνους  οι οποίοι ελλοχεύουν από την παραμονή εποίκων στο νησί μετά από ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού. Οι Τούρκοι έποικοι, πειθήνια όργανα του Ερντογάν και του κάθε «Ερντογάν», έδειξαν για άλλη μια φορά το αληθινό τους πρόσωπο. Είναι οι ίδιοι εκείνοι έποικοι στους οποίους ο Ν. Αναστασιάδης αναγνώρισε τις τέσσερις ελευθερίες, δικαίωμα χρήστη στις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, κατεχόμενες περιουσίες και αυτοί με τους οποίους θα κληθούμε να συνυπάρξουμε «ειρηνικά» σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, καθώς ο ίδιος αποδέχτηκε την παραμονή τους και την πολιτογράφησή τους ως Κύπριοι πολίτες.

 

 

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας στον Σενέρ Λεβέντ, έναν από τους λίγους, αγνούς προασπιστές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της επανένωσης της Κύπρου στα κατεχόμενα. Ο τουρκικός φασισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν, και δε θα καταφέρουν να αποσιωπήσουν τη φωνή της αντίστασης, της λευτεριάς και της επιστροφής εκατέρωθεν!

Share