Διακήρυξη Νεολαίας ΕΔΕΚ για την 58η Επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας

“Συγχαίρων από βάθους καρδίας τον Κυπριακόν λαόν επί τη σημερινή ιστορική ημέρα της ανεξαρτησίας, απευθύνω προς πάντας μήνυμα αγάπης, ειρήνης και συναδελφώσεως.”

 

O Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ως o πρώτος Πρόεδρος της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας, απηύθυνε διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό με αφορμή το ιστορικό γεγονός της ανεξαρτησίας. Η 1η Οκτωβρίου είναι η γενέθλιος ημέρα της Κυπριακής ανεξαρτησίας. Οι αγώνες και οι θυσίες του λαού μας για ελευθερία δικαιώθηκαν. Οι ήρωες μας, οι νεκροί απαγχονισθέντες της βάρβαρης αγγλικής αποικιοκρατίας, οι φυλακισμένοι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, όλοι αυτοί που με κίνδυνο τη ζωή τους διεκδίκησαν το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας, είδαν την θυσία τους να γίνεται πράξη. Η Κύπρος στεκόταν ελεύθερη και ανεξάρτητη.

 

 

58 χρόνια μετά η Νεολαία Εδεκ σεβόμενη το ηρωικό παρελθόν της πατρίδας μας, σεβόμενη αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της, δηλώνει ρητά πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να επιβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο ή μέθοδο μια Κύπρο διαιρημένη ή διχοτομημένη. Το ιστορικό μας παρελθόν μας καλεί εκ νέου στις επάλξεις για να δώσουμε νέους αγώνες. Η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται μια νεολαία διεκδικητική, αγωνιστική και εφάμιλλη του παρελθόντος για να μπορέσει να επιβιώσει.

 

Share