Νεολαίας ΕΔΕΚ: Για το κύκνειο άσμα των Κυπριακών Αερογραμμών

Η κυβέρνηση πιστή στο έργο της για δημιουργία ιδιωτικών μονοπωλίων , οργάνωσε την αιφνίδια θανάτωση των Κυπριακών Αερογραμμών. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων , οι Κυπριακές Αερογραμμές θα αντικατασταθούν με Ιδιωτικών συμφερόντων, φέροντας το σήμα των Κ.Α .

 

Φυσικά, οι εκ δεκαετιών ζημιογόνου χαρακτήρα Κυπριακές Αερογραμμές , οδήγησαν στο κλείσιμο τους. Η ανικανότητα  του Κράτους να οργανώσει εδώ και δεκαετίες ένα σχέδιο  για τη διάσωση των  Κ.Α  δυσχέραινε την κατάσταση όσον αφορά το μέλλον τους. Όμως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η παρούσα κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών καθώς δεν προέβη σε κανένα ουσιαστικό διάβημα ούτως ώστε να σωθεί ο κρατικός αερομεταφορέας.

 

Η Νεολαία ΕΔΕΚ καλεί άμεσα τον Γενικό Ελεγκτή και τις Ανακριτικές Αρχές να προβούν σε δέουσα έρευνα για να εντοπιστούν οι ένοχοι που οδήγησαν στην κατάληξη αυτή, και να ερευνήσουν τις καταγγελίες των πιλότων περί ξένων και ιδιωτικών συμφερόντων. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις έρευνες χωρίς αποτέλεσμα και τις «θεωρητικές ευθύνες» χωρίς τιμωρία των ενόχων. Ο στόχος είναι η απόδοση δικαιοσύνης και απόδοση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τιμωρία των υπευθύνων.

 

Ο κρατικός αερομεταφορέας παύει να υπάρχει, λόγω  μικροπολιτικών συμφερόντων, αφού ήταν μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων για τα μεγάλα κόμματα. Εξ ου και οι προνομιακοί μισθοί των υπαλλήλων , οι προσλήψεις και οι απολύσεις που γίνονταν με μεγάλη εμβέλεια και αναξιοκρατικές διαδικασίες κατά καιρούς.

 

Η  Νεολαία ΕΔΕΚ καλεί άμεσα τον Γενικό Ελεγκτή και τις Ανακριτικές Αρχές να προβούν σε δέουσα έρευνα για να εντοπιστούν οι ένοχοι που οδήγησαν στην  κατάληξη αυτή, και να ερευνήσουν τις καταγγελίες των πιλότων περί ξένων και ιδιωτικών συμφερόντων. Ο  κόσμος έχει βαρεθεί τις έρευνες χωρίς αποτέλεσμα και τις «θεωρητικές ευθύνες» χωρίς τιμωρία των ενόχων. Ο στόχος είναι η απόδοση δικαιοσύνης και απόδοση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από τιμωρία των υπευθύνων.

 

Ο κυπριακός λαός , γνώστης αυτών των αισχρών γεγονότων που οδήγησαν στη παύση της λειτουργίας των Κ.Α , είναι αντίθετος στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας στο Κεφάλαιο, αλλά δεν λυπάται  για αυτούς που χρόνια παρασιτούσαν εις βάρος των Κ.Α.

 

Ως  Νεολαία ΕΔΕΚ και όντας Σοσιαλιστές, είμαστε αντίθετοι με το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας. Ειδικά των Κ.Α  όπου θα μπορούσαν με ένα σχέδιο διάσωσης να εξυγιανθούν. Δεν είμαστε υπέρ του Κρατισμού, όπως για χρόνια τώρα , οι κυβερνόντες υποστήριζαν και θέσπιζαν στο θέμα του Κρατικού Αερομεταφορέα, με αποτέλεσμα να ρίχνουν τα λεφτά του κυπριακού λαού σε μια μαύρη τρύπα. Είμαστε υποστηριχτές  μιας ορθολογικής, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα διαχείρισης  της κρατικής περιουσίας, όπου θα μπορεί ο λαός να απολαμβάνει αυτά που πλήρωσε.

 

Γραφείο Τύπου

Νεολαίας ΕΔΕΚ

12/01/2015

Share