Ανακοίνωση για τον Ισραηλινό εποικισμό της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ

Ως Νεολαία ΕΔΕΚ θα θέλαμε να καταγγείλουμε και ταυτόχρονα να καταδικάσουμε τις ειδεχθείς τακτικές εποικισμού της Παλαιστίνης από την Ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την ανέγερση συνοικισμών στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ δέσμευσε πρόσφατα ένα τεράστιο κονδύλι για την κατασκευή οικισμών επάνω στα ερείπια του Παλαιστινιακού αεροδρομίου της Καλάντια , βόρεια της Ιερουσαλήμ, έτσι ώστε να συνδέσει τους εποίκους στα βόρεια και στα νότια και ταυτόχρονα να απομονώσει την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ από τις υπόλοιπες παλαιστινιακές πόλεις. Εικάζεται πως ο «Δήμος» της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ θα εγκρίνει την ανέγερση 700 περίπου οικιστικών μονάδων, ενώ θα συζητηθεί η κατασκευή 500 επιπλέον οικιών στο συνοικισμό του Ραμάτ Σλόμο και 200 σε εκείνον του Ραμότ, η έκταση του οποίου υπολογίζεται πως θα αυξηθεί κατά 40% της σημερινής.

Παράλληλα, ο «Δήμος» της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ ενέκρινε την κατασκευή 176 εβραϊκών οικιστικών μονάδων στο Νεβέ Τζιόν της γειτονιάς Τζαμπάλ-Μουκαμπέρ νοτιοανατολικά της Ιερουσαλήμ, με στόχο να μετατραπεί στο μεγαλύτερο εποικιστικό πυρήνα στην καρδιά των παλαιστινιακών συνοικιών της Ιερουσαλήμ.

 

 

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να επιδείξει μια αποφασιστική στάση ενάντια στην αυθαίρετη συμπεριφορά και στην ιμπεριαλιστική πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, η οποία ταυτίζεται με τον εποικισμό της κατεχόμενης πατρίδας μας από την Τουρκία.
Η αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας και κατ’ επέκταση του ΟΗΕ να επιβάλει το Διεθνές Δίκαιο, ή καλύτερα η επιλεκτική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου ανά το παγκόσμιο αναλόγως των ισχυουσών συμμαχιών και άλλων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, πλήττουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του και ταυτόχρονα δίνουν τροφή και ώθηση σε εθνικιστικά, φασιστικά κινήματα να αναδυθούν και να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους επικίνδυνα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών θα πρέπει πια να σταματήσουν, έτσι ώστε να μη γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες θηριωδιών του μεγέθους και της έκτασης του Ολοκαυτώματος.

Share